English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τσόμσκι: Καταστρέφεται την Ελλάδα!




Ιδιαίτερα επικριτικός προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόικα εμφανίστηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.
 
Ο 83χρονος καθηγητής τάχθηκε κατά των πολιτικών που εφαρμόζονται για την Ελλάδα, εξηγώντας τι πιστεύει ότι πήγε στραβά στην ελληνική περίπτωση και τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη του για να βγει η χώρα μας από την κρίση.
 
«Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταστρέφουν την Ελλάδα!», δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: «Τα μέτρα λιτότητας είναι βέβαιο ότι δε μπορούν να αναθερμάνουν μία οικονομία, ούτε να αποπληρώσουν ένα χρέος. Αντίθετα το χρέος φουσκώνει. Και δεν είναι πως αυτές οι πολιτικές δεν δουλεύουν επί του παρόντος και θα αποδώσουν αργότερα. Αυτές οι πολιτικές δεν θα αποδώσουν καρπούς ποτέ.»
 
Σύμφωνα με τον Νόαμ Τσόμσκι, τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν έχουν βοηθήσει, αλλά αντίθετα έχουν καταστρέψει τον κοινωνικό ιστό στη χώρα, ενώ επιτέθηκε και κατά των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων. Όπως είπε «ποτέ δεν βοήθησαν την κατάσταση. Υπάρχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα στην Ελλάδα. Δε μπορείς να τα χρεώσεις όλα στην Τρόικα, αν και νομίζω ότι οι πολιτικές της είναι πράγματι κακές.
 
 
Τέλος, ο Τσόμσκι πιστεύει ότι για να βγει η Ελλάδα από την κρίση πρέπει να δοθούν ευρωπαϊκοί πόροι που θα «πυροδοτήσουν» αναπτυξιακές δομές. Να υπάρξει ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Στη συνέντευξη του μάλιστα κλείνει: «Είναι πολλοί οι άνθρωποι που απλώς θέλουν να δουλέψουν. Αυτή τη στιγμή χάνονται ανθρώπινες ζωές και χάνονται για πάντα. Οι νέοι άνθρωποι ειδικά, αν οδηγηθούν εκτός εργασίας, δεν μπορούν μετά να ανακάμψουν, δεν μπορούν να συνεχίσουν με τη ζωή τους!».



http://new.topontiki.gr